Nota de premsa: Gestió crisi Coronavirus

Via Mediterrània entén que la crisi derivada de l’epidèmia del coronavirus exigeix mesures ambicioses per transformar el nostre sistema productiu cap a una major solidaritat, eficiència, productivitat i connectivitat.


La ciutadania està demostrant una gran maduresa i sentit de la responsabilitat. El desenvolupament social demana, ara, un Estat emprenedor que assegure el benestar de les persones amb inversions generoses i constants.


En aquest sentit, fem una valoració global positiva del paquet de mesures econòmiques i socials aprovades pel Govern central, però demanem que no s’abaixe la guàrdia en quant passe la urgència sinó que siguen un primer pas per aconseguir un model just i equilibrat on prime l’avanç tecnològic cohesionat, la investigació, el consum responsable i la qualificació laboral.


Donem suport a per tant al Govern central, tot i que també li demanem que:

  • Dispense clarament els autònoms de l’obligació de pagar quotes a la Seguretat Social mentre dure la crisi.
  • Contemple un ajut econòmic reforçat a les Comunitats Autònomes que, com és la valenciana, es troben estructuralment infrafinançades i han de donar assistència sanitària a un elevat nombre de turistes i no residents, a més d’atendre a la seua pròpia població.
  • Atorgue al sector agroalimentari, en atenció al seu caràcter estratègic, els ajuts necessaris per a assegurar la seua supervivència en un moment tan capital com el que vivim.
  • Augmente les inversions en investigació mèdica de base.
    Tenim clar que, colze a colze, eixirem reforçats col·lectivament.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *